<< TILBAGE

Tidligere kursus 2006

MEISNERTEKNIK

- i samarbejde med DSF

Meisnerteknik er en konkret arbejdsmetode, der fokuserer på nærvær og samarbejde. Sanford Meisner var en af grundlæggerne af The Group Theater. Han udviklede og forfinede det, der nu kaldes Meisnerteknik. Teknikken bygger på K. Stanislavskijs teorier og principper, og deltagerne arbejder med improvisationsøvelser, der fokuserer på spontanitet og på at reagere ærligt på sine medspillere i nuet.

5429 MEISNERTEKNIK – BASIC

Formålet med kurset er at styrke skuespillernes koncentrations og perceptionsevne. Træningen giver dem nogle solide redskaber, der er meget brugbare især i forhold til film, tv, casting og nærvær på scenen. Den ene del af træningen er et repetitionsbaseret øvelsessystem, hvor deltagerne arbejder to og to. Den anden del er tekstarbejdet. Her lærer deltagerne bl.a. at forberede sig bedre hjemme, at finde deres karakters funktion og at overføre teknikken og redskaberne i selve skuespilarbejdet til det, de kan i forvejen.

5430 MEISNERTEKNIK – OPFØLGNING

Deltagerne fortsætter, hvor de slap – altså med træning i øvelsessystemet. Igen afsluttes der med tekstarbejde for at afprøve de redskaber, deltagerne får fra øvelserne. Kernen af arbejdet er det samme som før, fokus på nærvær, øjeblik og liv, men øvelserne er denne gang mere komplicerede og karakterorienterede. Deltagerne arbejder stadig to og to, men går mere ind i arbejdet omkring karakter og forberedelse.

UNDERVISER: SARAH BOBERG

Sarah Boberg er uddannet som skuespiller og underviser i New York på bl.a. Actors Studio og William Esper Studio. Sarah har undervist både instruktører og manuskriptforfattere på Den Danske Filmskole, og hun underviser også skuespileleverne på Filmhøjskolen i Ebeltoft såvel som på Århus-, Odense- og Statens Teaterskole.

<< TILBAGE

TILMELDING

VI HAR FÅET NY HJEMMESIDE 

se venligst WWW.DDSKS.DK